Group 8

Avantajele implantului dentar

1. Restabilirea esteticii faciale. Implanturile dentare oferă aspectul dinților naturali.

2. Prevenirea deteriorării țesutului osos. Inserția unui implant dentar ajută la stimularea și prevenirea pierderii țesutului osos.

3. Prevenirea deteriorării țesutului din jur. Implanturile dentare ajută la prevenirea degradării dinților vecini și a țesutului înconjurător.

4. Restabilirea masticației și a forței mestecării. Implanturile dentare sunt mai puternice și mai rezistente decât alte metode de restaurare.

avantajele implantului dentar la dentoart galati

5. Durabilitate și longevitate. Implanturile dentare sunt considerate permanente și pot dura o viață întreagă cu îngrijire adecvată și control periodic.

6. Îmbunătățesc sănătatea.

7. Cea mai ridicata rată de succes chirurgical, pe termen mediu și lung.

8. Restaurează zambetul în cea mai naturală manieră.

Rata de succes

Se consideră că implanturile dentare au cea mai mare rată de succes dintre toate tratamentele stomatologice.

În general, rata de succes a unui implant dentar este în jur de 90%, cu unele studii indicând o rată de succes de până la 98%. Acest lucru se poate datora unei tehnologii îmbunătățite și a procedurilor standardizate.

Cum determin rata de succes a unui implant dentar?

1. Medici experimentați

Poate avea o rată de reușită mai mare atunci când este realizat de un medic profesionist, calificat, care este specializat pe această ramură și cunoaște amănunțit cele mai noi protocoale de inserare a implantului dentar. 

2. Diagnostic

Permite stabilirea celui mai bun tratament și strategie pentru fiecare pacient în parte. De asemenea, diagnosticarea corectă ajută la optimizarea costurilor medicale pentru pacienți, deoarece tratamentele inadecvate pot fi costisitoare și inutile. 

3. Cantitatea și calitatea osului

Evaluarea corectă a cantității și calității osului în care se face implantarea. Cu cât osul este mai bun, cu atât rata de succes este mai mare. Uneori, sunt necesare intervenții chirurgicale pentru creșterea grosimii sau lățimii osului. 

4. Starea de sănătate

Longevitatea implantului este determinată de starea de sănătate a pacientului. Bolile care dăunează sănătății osoase, cum ar fi diabetul și osteoporoza, pot reduce durata de viață a implantului. 

5. Igiena bucală

Menținerea unei igiene bucale riguroase, în special în zona implanturilor, este o condiție esențială în succesul implanturilor pe termen lung.

6. Materiale

Utilizarea implanturilor de la producători de renume internaționali, cu certificări de siguranță și calitate. 

7. Protezare

Soluția optimă pentru protezarea implanturilor (ce fel de lucrare protetică se montează pe implantul dentar care să satisfacă criteriile de ocluzie, funcționalitate, estetică, distribuția forțelor masticatorii). 

8. Fumatul

La fumători, riscul de infecție în urma intervenției chirurugicale este mai mare decât la nefumători, iar vindecarea osoasă și a țesuturilor este mult mai lentă.
Riscul ca acest implant să nu își dovedească durabilitatea și eficiența este mai mare, implantul fiind respins de organism.
Ideal este să renunțați la țigări chiar înainte de începerea tratamentului. Fumatul după implant ar trebui oprit timp de cel puțin 3 luni, pentru a permite vindecarea și osteointegrarea.