Group 8

Garanția tratamentului implanto-protetic

*Garanția legală de conformitate nu vizează reacția țesutului biologic la materialele sau dispozitivele utilizate, confecționate sau inserate și nici metodele de prevenție, diagnostic și tratament folosite de medic.

Atunci când este inserat un implant dentar, pacienții întreabă, în mod justificat,
’’Ce garanție are implantul dentar?’’

garantia implangto protetica 1
1.

În primul rând este necesar să înțelegem că, în medicină, nu există garanții de tipul celor pe care le primim atunci când achiziționăm un produs comercial.

garantie implangto protetica 2
2.

Legea nu permite garantarea directă sau indirectă a unui act medical. Această lege se explică prin faptul că orice intervenție asupra corpului uman este complexă, iar fiecare organism poate reacționa diferit.
Tot odată, garanția este oferită de producător doar pentru implant în sine și mai ales în cazul defectelor de fabricație și nu acoperă în mod necesar întregul tratament de inserare a implantului.

garantie implangto protetica 3
3.

Implant dentar de calitate, garantat de producător, are în compoziție titan cu grad de puritate ridicat, este fabricat conform standardelor UE de siguranță a produselor, ceea ce influențează procesul de osteo-integrare pe termen lung, în alte cuvinte, durata de viață a unui implant. Tocmai de aceea, este recomandat să îi cereți medicului pașaportul implantului, cu numărul și seria implantului.

Garanția rezultatului intervenției depinde de 5 factori principali

1.

Experiența medicului și numărul de cazuri realizate

Experiența medicului și numărul de cazuri realizate cu succes au un impact semnificativ asupra calității tratamentului. Îi permite să evalueze în mod corespunzător necesitățile pacientului, să propună un plan de tratament potrivit și să minimalizeze riscurile și complicațiile, obținând rezultate estetice și funcționale de calitate.
Durata de viață a unui implant inserat de un specialist vs. nespecialist este de 95% vs. 73%.

2.

Calitatea osului.

Supraviețuirea implantului dentar pe termen lung este mult mai mare în cazul în care implantul este inserat într-un os sănătos, fără defecte osoase și cu volumul țesutului osos suficient.
Calitatea (densitatea) osului în care este inserat implantul este esențială pentru reușita tratamentului implanto-protetic.

3.

Îngrijirea implantului și igiena orală corespunzătoare.

Dacă implantul este îngrijit corect, atunci acesta poate să țină întreaga viață. Este extrem de importantă urmărirea procedurilor specifice de profilaxie profesională, recomandată o data la 6 luni. În cazul controalelor periodice, putem depista la timp și preveni la timp pierderile osoase patologice și periimplantitele, afecțiuni care pot duce la pierderea implanturilor dentare.

4.

Fumatul

Studiile pe această temă demonstrează în mod clar că fumul de țigară scade cu peste 30% perioada de stabilitate a implanturilor dentare. Vasele sanguine din gingie se îngustează, ca atare, scade cantitatea de sânge, determinând reducerea afluxului de sânge, care are un rol crucial în rezistența implantului dentar. 

5.

Nivelul de vitamina D

Factorul care este neglijat în proporție 100% de pacienți. Vitamina D menține concentrații normale la nivelul calciului, facilitând absorbția acestuia și depozitarea lui în oase si dinți.
Deficitul de vitamina D duce la o densitate osoasă slabă, demineralizarea osului, prin urmare crește riscul de pierdere a implantului.

Înțelegem pe deplin nevoia de siguranță a pacientului. De aceea, oferim Garanția legală de Conformitate, care se acordă pentru:

• Materialul utilizat în executarea actului medical, asupra căruia pacientul și-a exprimat acordul informat;
• Dispozitivul medico-dentar unicat, confecționat pe bază de comandă în laboratorul de tehnică dentară, recomandat prin planul de tratament și agreat de către pacient prin acordul informat;
• Dispozitivul inserat în cadrul procedurilor de implantologie, care trebuie să satisfacă conformitatea cuprinsă în planul de tratament și acceptată de pacient prin acordul informat.

De Știut!

– Studii arată că în medie durata de viașă a unei lucrări dentare pe implanturi este între 10 și 20 de ani.
– Un alt studiu pe 20000 de implanturi urmărite timp de 15 ani arată o rata de supraviețuire între 85-92%.
– Datorită caracteristicilor anatomice, durata de viață a unui implant mandibular este în cele mai multe cazuri mai mare decât cele inserate în osul maxilar.
– Durata de viață a unei lucrări dentare pe implanturi este în medie 10-20 de ani față de 7-10 ani a unei lucrări protetice pe dinți naturali.